Kosovë

Pas 20 vitesh, kartëmonedhat Euro vijnë në treg me një dizajn të ri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kartëmonedha euro do të vijë së shpejti me një dizajn të ri. Lajmin e ka bërë të ditur Banka Qendrore Evropiane (BQE), e cila ka shpalosur idenë e saj për ridizajnimin e kartëmonedhës.

Sipas Bankës Qendrore Evropiane, pamja e re e ‘Euros’ pritet të vijë në vitin 2024. Euro u prezantua per herë të parë në vitin 2002, në bankën qendrore të Frankfurtit, kur asokohe u quajt si ‘epoka e moshës dhe stilit’.

Kartëmonedha është përditësuar shumë pak ndër vite. “Pas 20 vjetësh, është koha për të rishikuar pamjen e kartëmonedhave tona për t’i bërë ato më të lidhura me evropianët e të gjitha moshave dhe prejardhjeve”, tha presidentja e BQE-së, Christine Lagarde.

BQE tha se do të krijojë grupe fokusi për të mbledhur opinione nga njerëzit në të gjithë kontinentin mbi temat e mundshme për shënimet e ardhshme. Një “grup këshillimor tematik” me një ekspert nga çdo vend i eurozonës do të paraqesë më pas një listë të ngushtë me tema të reja të sugjeruara në këshillin drejtues të BQE-së.

Këshilli i tij drejtues do të marrë një vendim përfundimtar dhe do të vendosë se kur mund të emetohen kartëmonedhat e reja.

Lexo lajme tjera

No Content Available

Aktuale